Første single fra WEILE

 

Pressemeddelelse
Nyt dansk band: WEILE synger om de chancer vi har, som er få og små. Men nævner dem alligevel…
Der er nok af afmagt og håbløshed i verden. Bandets første single er en hyldest til håbet
 
´Vinden Hyler Deri´ er første single fra bandet WEILE og udkommer 23.09. Et nummer der hylder håbet og lyset i en tid, der er fuld af mørke kræfter, håbløshed og tomme ord og trusler. Singlen er fra det kommende album ´Ulven og andre opbyggelige fortællinger´.
Det var i en bog af den amerikanske forfatter Henry Miller, der portrætterede 30ernes USA, at sangen boede, fortæller Nicolai, tekstforfatter til ´Vinden Hyler Deri´:
”Teksten sprang frem af de gulnede sider på samme måde som detaljerne i et stereogram. Man er nødt til at være ude af fokus for at stille skarpt. Lighedspunkterne med vores tid er for mange til at ignorere, så det forsøger jeg som alle andre omkring mig. Men dermed træder de bare tydeligere frem.”
En tur på internettet eller et kig i fjernsynet bekræfter det: Det vrimler med dommedagsprofeter. Der tales om klimakatastrofer og krige, der trækkes grænser op og bygges mure. Vi hører, at det totale sammenbrud venter lige om hjørnet. Vi ser, hvordan spændingsniveauet stiger, håndfladerne bliver svedige og folk falder om af angst og stress. Hvad skal vi gøre ved det?
”I vores situation kan vi vælge mellem tre ting: Flugt, kamp eller at spille døde. Vi ser i øjnene, at når vi trækker os, vender ryggen til, lukker øjne og ører, så bidrager vi til ulykken. Vi har valgt at kæmpe imod. Ikke med våben, for det bidrager til kaos, men med kærlighed. Kærlighed til partnere, børn, venner og familie. Det er stærkt smitsomt. Det spreder sig som lyset. Vores sang er en stormlygte midt i mørket og uvejret. Den holder et spinkelt lys op og siger: jeg tror på kærligheden, følg med mig”, fortæller Nicolai.
Det lyder alt sammen meget godt. Sådan lidt hippiehyggeligt med blomsterpistoler og hønsestrik. Som en røst fra dengang man troede at man kunne redde verden med guitar og fællessang. Er det overhovedet en løsning på de store problemer, verden står overfor? Er det ikke lige lovlig frelst?
”Jo, vi er godt klar over, at når man peger på nogen, så peger tre fingre på én selv. Men det er også derfor erkendelsen af, at det starter med den enkelte, er så vigtig. Mørket kommer jo indefra. Vi er mange, der føler os som Bowies Major Tom. Vi hænger og svæver uden jordforbindelse og kan ikke connecte med andre mennesker. Så hyperventilerer vi i vores rumdragt og ønsker at bare nogen ville gøre noget. Nu prøver vi at sende et morsesignal med stormlygten. Kom med os. Vi viser dig vej til lejrbålets fællesskab.”
 
‘Vinden Hyler Deri’ er første single fra WEILE, som også indeholder nummeret ’Itu’, der omfavner tabet af den eneste ene.
Albummet ´Ulven og andre opbyggelige fortællinger´ udkommer den 02.11 på download via Idiot Disc Records. Hele albummet er indspillet i Blue Apple Lyd-Design, produceret af WEILE, mix og master af Karl Pedersen.
 
Itunes: http://apple.co/2cyNe9j
Spotify: http://spoti.fi/2cyOdX6
Tidle: tidal.com/artist/8135641
(also out on Rhapsody, Google Play, Amazon, Deezer, RDIO, Rara, TDC Play and many more)
Coverart: Liv Weile

Coverart: Liv Weile

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *