Om WEILE

WEILE – tre brødre og en trommeslager, som tager livtag med de store spørgsmål i livet

Tre generationer, tre brødre og én trommeslager. WEILE angriber på dansk store emner som begær, kærlighed, liv og lyst fra overrumplende vinkler og lægger sig gerne i baghold for den opmærksomme lytter

”Som tre generationer er vi også tre forskellige steder i livet, og det kommer til udtryk i vores tekstunivers. De kredser både om kærlighed og kriser. Facebook og fandenivoldskhed. Politik og poesi. Men omdrejningspunktet er altid en nysgerrighed og ærlighed over for det liv vi vælger at leve. Hvor går vi hen og hvorfor?”

Sådan beskriver WEILE selv deres tekstunivers, som er en væsentlig del af deres musik. Bandet fik deres nuværende konstellation for et par år siden, hvor den yngste lillebror Alexander kom med på bas. De to ældste brødre havde i forvejen spillet en årrække som duo. ”Vi skulle lige vente på, at vores lillebror blev gammel nok til at måtte være med” som de selv udtrykker det med et smil på læben. Trommeslageren havde de fået med et par år tidligere, fordi deres musik ændrede sig fra en folk-tradition til mere og mere rock og blues. En udvikling som var helt naturlig, når man tænker på de inspirationskilder, som bandet selv peger på:

”Fordi vi er tre generationer er vores musik også rundet af mange forskellige kilder. Vi lægger os tydeligt op ad en dansk syrerock som fx Spids Nøgenhat og måske længere tilbage et band som Alrune Rod. Dem er vi nogen, der er vokset op med. Men på den anden side har særligt Nicolai en forkærlighed for den amerikanske bluestradition. Den er en af vores helt store inspirationskilder med sine tekster om de simple ting i hverdagen og de svære, eksistentielle spørgsmål, som det fx kommer til udtryk hos Howlin’ Wolf, Boo Boo Davis og Peter Thorup.”

WEILE er også et familieprojekt, og som andre familier tager de ind imellem en familietur ”Vi tager af og til en fælles tur til Berlin og besøger familie dernede. Til turen laver vi hvert vores mix-tape, som vi hører i bilen. Her bliver det tydeligt, hvor forskelligt vores udgangspunkt er rent musikalsk. På trods af det har vi alligevel fundet et fællesskab på flere planer i musikken, som blandt andet bunder i vores fars gamle LP-samling, som efterhånden er spredt for alle vinde. Det har givet et musikalsk fællesskab, som vi altid forsøger at formidle ud over scenekanten. Om det lykkes må publikum vurdere” slutter WEILE.

WEILE består af:

Sune Weile; vokal og guitar

Nicolai Weile; vokal og guitar

Alexander Weile; vokal og bas

Lars Winberg; trommer

 

Telefon: 22100902

Mail: weilebros(a)gmail.com

Hjemmeside: www.weileband.dk

FB: fb.me/weileband

Genre: Rock, blues og folk